Nokian palveluskoiraharrastajat ry

Toko

TOKO

Toko eli tottelevaisuuskoe on kilpailumuoto, jossa testataan koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä. Toko -lyhennettä käytetään usein myös tottelevaisuuskoulutuksesta, jota voi harrastaa myös ilman kilpailullisia tavoitteita.

Tokossa kilpaillaan neljässä eri tasoluokassa, jotka ovat alokas-, avoin, voittaja- ja erikoisvoittajaluokka. Kokeessa suoritetaan koesäännöissä määrätyt liikkeet tuomarin pisteyttäessä suoritukset.

Tokon alempien luokkien liikkeet ovat enimmäkseen jokapäiväisessä elämässä tarpeellisia taitoja, esimerkiksi ohjaajan mukana seuraamista, paikalla oloa ja luokse tulemista, tosin kokeissa vaaditaan tavallista arkitottelevaisuutta täsmällisempiä suorituksia. Ylempiin luokkiin siirryttäessä liikkeet monipuolistuvat ja vaikeutuvat asteittain.

NPKH:n tokotreeneissä tavoitteena on harjoitella tottelevaisuuskokeissa vaadittavia liikkeitä joko harrastus- tai kilpailumielessä. Seurassa järjestetään mahdollisuuksien mukaan koulutuksia sekä epävirallisia ja virallisia tottelevaisuuskokeita.

TOKO-ryhmien treenivuoro on majalla tiistai-iltaisin.

Lajivastaavan yhteystiedot löydät >> täältä

ajankohtaisia asioita: