Nokian palveluskoiraharrastajat ry

PK-Haku

PK-HAKU

Hakutreeneissä opetetaan koiraa etsimään ja ilmaisemaan löytämiään ihmisiä metsästä ja lisäksi harjoitetaan koirilla esine-etsintää sekä tottelevaisuutta kentällä. Koiran ohjaaja tuo harjoituksiin mukanaan makupaloja tai koiralle mieluisat lelut millä koira on tarkoitus palkata. Hakualueella on kerrallaan vain yksi koira -eli ohjaajan tulee varautua että koira odottaa muiden suorituksen ajan autossa. 

Mietitkö onko tämä sinun lajisi? Reipas hakuharrastaja on kiinnostunut kouluttamaan treeniryhmänsä kaikkia koiria. Oman koiran treeni saattaa olla ohi alle vartissa +veryttely & jäähdyttely. Kuitenkin koko harjoituskerran mitta venyy helposti kahdesta kolmeen tuntiin. Siis laji ei välttämättä ole sinun -jollet oman koiran reenisuunnitelman lisäksi jaksa tai halua miettiä ja toteuttaa myös treenikaverin koirallensa suunnitelemaa harjoitusta. Ohjaajan osallistuminen säännöllisesti säällä kuin säällä maastotreeneihin on siis tae ryhmän perustoiminnalle -maalimiehiä tarvitaan metsässä kuusen siimeksessä, jotta koiralla on mitä etsiä. Otsa menee ryppyyn välillä kun porukalla pohditaan kuinka reeneissä kannattaa edetä, mutta vauhdikkaita tilanteita ryydittää usein hurtti huumori, kun toteutuksessa on mielikuvituksellinen harjoitus ilakoivine motivointikuvioineen.

Hakuporukoiden tottistreenivuoro on keskiviikkoisin majalla. Liukuvasti välillä kuudesta yhdeksään on porukkaa yleensä paikalla. Tule kentälle jututtamaan väkeä mikäli haluat kuulla lisää lajiharjoittelusta seurassamme.

Lajivastaavan yhteystiedot löydät >> täältä

 

 

 

Ajankohtaisia asioita: 
  •